«Марафон лип»: підбиваємо підсумки цьогорічної акції

     Можемо з впевненістю констатувати, що цьогорічний «Марафон лип», який розпочався три тижні тому у Хмельницькій області, успішно завершився цими вихідними висадкою лип у Підгаєцькому районі, що на Тернопільщині.

     Окрім наших щорічних партнерів з пасічних кооперативів «Бджолиний край», «Наша Пасіка», «Подільський бджоляр», «Увисла-Плюс» та «Бджілка», які систематично відновлюють липові насадження на території своєї діяльності, цьогоріч до акції також приєдналось кілька ініціативних груп пасічників та новостворена Асоціація бджолярів Тернопільщини «Медові світанки».

     Результат – три тисячі шістсот вісімдесят молодих липових дерев, що у майбутньому мають стати хорошим доповненням до кормової бази медоносів. Це особливо актуально в контексті тенденції до зменшення площ багаторічних медодайних насаджень.

     Готуючись до цьогорічного «Марафону лип», ми отримали більше тридцяти заявок від кооперативів та ініціативних груп, що представляли громади Тернопільської, Хмельницької, Миколаївської, Одеської, Вінницької, Полтавської та підконтрольної Україні території Донецької області. За таких умов, не маючи можливості підтримати всіх охочих, пріоритет надавався заявкам, які надійшли із громад, де працює компанія «Контінентал».

     Зважаючи на це, закликаємо соціально-відповідальний бізнес, зокрема – сільськогосподарських виробників, приєднуватись до ініціативи та підтримувати проведення подібних висадок у громадах своєї присутності. Це в перспективі могло б стати хорошою основою для подальшої співпраці та партнерства між аграріями та пасічниками.

Для довідки:

     «Марафон лип» – екологічний проект, що реалізовується в рамках програми розвитку пасічництва та пасічної кооперації у громадах присутності компанії «Контінентал Фармерз Груп» та спрямований на розвиток галузі шляхом збільшення площ липових насаджень. Впродовж двох років у рамках акції на території двадцяти шести громад Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької та Хмельницької областей було висаджено понад п’ять з половиною тисяч саджанців медодайних дерев. До висадок у своїх громадах долучилось понад дві сотні волонтерів – пасічники, члени кооперативів, працівники компанії «Контінентал», представники органів самоврядування, працівники лісового господарства, школярі, члени громадських організацій і просто небайдужі жителі.